Als werkgever doet je er alles aan om je medewerkers in optimale omstandigheden te laten werken. Dit kan niet voorkomen dat je te maken krijgt met verzuim. Meestal lukt het je om samen met jouw werknemer toe te werken naar een oplossing. In die situaties hervat de medewerker vitaal en gemotiveerd binnen een redelijke termijn het werk. Soms gaat het minder gemakkelijk. De situatie is complex en je bent er niet zeker van of je de juiste acties onderneemt. Hierin zitten risico’s. Het risico voor de medewerker; naarmate het verzuim langer duurt, wordt het moeilijker om succesvol te re-integreren. Risico voor u als werkgever; de continuïteit van het werk of jouw bedrijf komt in gevaar en de kans op hoge kosten neemt toe.
Doel
Het arbeidsdeskundig onderzoek is een objectief onderzoek naar de arbeidsmogelijkheden van de medewerker.
Het onderzoek geeft antwoord op de volgende vragen:
Werkwijze
Indien noodzakelijk zal eerst een medisch belastbaarheidsonderzoek worden gedaan en een Functionele Mogelijkheden Lijst (FML) worden opgesteld. Voor het arbeidsdeskundig onderzoek mag een FML niet ouder zijn dan 3 maanden.
Het arbeidsdeskundig onderzoek wordt verricht door een arbeidsdeskundige van Verander Verzuim en omvat het volgende:
Resultaat
Het arbeidsdeskundig onderzoek geeft inzicht in de mogelijkheden om de verzuimsituatie positief te beïnvloeden. Mocht het uiteindelijk toch leiden tot een WIA-aanvraag, dan beschik je met de uitkomsten van het arbeidsdeskundig onderzoek over een goede onderbouwing van het gevolgde verzuimtraject. Dit is een vereiste van het UWV.
Wenst u meer informatie over verzuim en hoe het te voorkomen? Neem dan vrijblijvend contact op met onze verzuimspecialisten.
Neem contact op met ons voor een kennismaking.
Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies. Lees meer