Workshop: Blik op Verzuim
preventie is key

Workshop 6 februari 2024

Op dinsdag 6 februari 2024 organiseren wij samenwerking met ImpressiveGreenApple en Valegis Advocaten de workshop Blik op Verzuim/ Preventie is Key. Wij zouden het leuk vinden u deze middag op het kantoor van ImpressiveGreenApple in Den Haag te mogen ontvangen.
 
Waar gaat het over?
Ziekteverzuim in organisaties is geen fenomeen "op zich" maar een afgeleide van de manier waarop de arbeid georganiseerd wordt. Blijf je als organisatie doen wat je deed, dan blijf je ook hetzelfde verzuimgedrag houden in je organisatie. En dat is niet wenselijk, zeker niet met de veranderende arbeidsmarkt en de nieuwe generaties die op de arbeidsmarkt komen. De sleutel voor het verlagen van verzuim en het verbeteren van de vitaliteit van de werknemer ligt niet in de spreekkamer van de bedrijfsarts of op het bureau van HR. Maar waar dan wel? Daar gaan Mark Bourgonjen en Eva Vester jullie over bijpraten
 
Mark Bourgonjen, bedrijfsarts, denkt niet vanuit bestaande protocollen maar is steeds op zoek naar het arbeidsvermogen van mensen. Dat geeft wel eens wrijving, maar ook ruimte om nieuwe mogelijkheden te onderzoeken, uiteraard binnen het wettelijk kader. Want niet werken heeft vaak niet alleen te maken of iemand zijn of haar werk kan uitvoeren. Het gaat er ook om of iemand het mag, het durft en of iemand zich gewaardeerd, gerespecteerd en gestimuleerd voelt.
 
Eva Vester, verzuimspecialist en manager complexe (verzuim)dossiers, begeleidt werkgevers in deze vaak ingewikkelde puzzel van hervatting in werk. Want is het altijd ‘enkel’ het niet kunnen werken of het niet willen werken vanuit werknemer? Is een leidinggevende zich bewust in hoeverre hij/zij zelf deze trajecten activeert of juist saboteert? Kunnen werkgever en werknemer over hun eigen schaamte stappen? En zo ja hoe?
 
Mark en Eva nemen u mee in hun dagelijkse prakrijk en geven inzicht en praktische tips op basis van casuïstiek die de gasten zelf mogen inbrengen.
 
Na afloop is er ruim tijd om tijdens een ‘aangeklede’ borrel na te praten en met vakgenoten te spreken.

Wilt u ook komen op dinsdag 6 februari aanstaande bij ImpressiveGreenApple, te Den Haag meldt u dan nu aan!

Aanmelden

U ontvangt na aanmelding per e-mail verder bericht.

Programma
15:00-15:30: Ontvangst.
15:30-15:45: Welkomstwoord Pia van Boven, ImpressiveGreenApple & Carolien Brederije, Valegis Advocaten.
15:45-16:45: Is Preventie "about me"? door Mark Bourgonjen en Eva Vester.
16:45-17:00: Afsluitend woord door Pia van Boven & Carolien Brederije.
17:00-18:30: Borrel met hapjes, napraten met vakgenoten.

SPREKERS
Mark   Eva workshop     
   Mark Bourgonjen               Eva Vester

ORGANISATOREN
Pia   Carolien   Eva workshop
      Pia van Boven           Carolien Brederije                Eva Vester

U ontvangt na aanmelding per e-mail verder bericht.